Αγαπημένε σεφ,
ο καιρός επιτάσσει σπαράγγια .Όπου και να κοιτάξεις ένα σπαράγγι θα το δεις.
Στο σούπερ, στη λαϊκή, στον υπολογιστή,δεξιά , αριστερά. Αντιστάθηκα σθεναρά τόσο καιρό αλλά τελικά το χέρι απλώθηκε και σχεδόν μηχανικά βούτηξε ένα μεγάλο ματσάκι σπαράγγια από το σούπερ μάρκετ.
Είχα διάφορες βλέψεις αλλά ο χρόνος περνούσε και με έβρισκε σε παιδικές χαρές τα απογεύματα και το σπαράγγι μαραζωμένο και έρμο στο ψυγείο.
Είδα διάφορες συνταγές από τις φίλες μου , με πιο πρόσφατες της Χρυσαυγής , της Πέπης, της Εύης, της Κίκας, της Ζαμπίας,της Νταρκ Έφης. Επειδή λοιπόν ο χρόνος κυλούσε υπέρ μου αλλά εις βάρος των σπαραγγιών αποφάσισα αρχικά να ακολουθήσω την ιδέα της Νταρκ και να τα βάλω στο φούρνο. Τελικά μια αναλαμπή της τελευταίας στιγμής που προέκυψε από ένα συνονθύλευμα όλων αυτών των σπαραγγοσυνταγών που έχω δει τον τελευταίο μήνα, αποτέλεσε το πράσινο φως για την συγκεκριμένη συνταγή.
Δεν σου κρύβω σεφ, ότι το αποτέλεσμα με εξέπληξε, δεν υπολόγιζα σε τόση νοστιμιά. Ενθουσιάστηκα σου λέω. Αυτή η κρεμώδης υφή στο στόμα και η γεμάτη γεύση . . . και . . . κοίτα σεφ ειλικρινά σου λέω μπορεί να μην θέλει κόπο (γιατί είναι πανεύκολη συνταγή και γρήγορη) αλλά αξίζει τον κόπο, μπερδεύτηκες; Μια δοκιμή θα σε λύσει. Τα λέμε . . .
Η ετυμηγορία του άσημου κοινού
Ο Λακωνικός : του άρεσε με όλο του του είναι. Δεν είπε ούτε ένα "αλλά".
Όσο ζω μαθαίνω
Το θέμα είναι η καλή βάση,οι γαρνιτούρες αλλάζουν εύκολα!
ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ
LETS DO IT
ΥΛΙΚΆ
(για μια μερίδα)
- 4-5 σπαράγγια βρασμένα
για την ομελέτα
- 3-4 αβγά
- 1/4 ποτηριού νερό
- 1 κουταλάκι βούτυρο
- αλάτι/πιπέρι
για το ντιπ
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι(προτείνω με χαμηλά λιπαρά)
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο
- μπόλικο αλάτι
επί το έργον
- σε ένα μπολ χτύπα με ένα αυγοδάρτη/πιρούνι τα αβγά με το νερό και το αλατοπίπερο(εγώ τα χτύπησα με το μιξεράκι του φραπέ για συντομία)
-σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε το βούτυρο και άφησε να κάψει
-ρίξε προσεκτικά το μείγμα της ομελέτας έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Στο σημείο αυτό θέλω να πω:
- αν το τηγάνι σου είναι μικρό τότε μην ρίξεις όλο το μείγμα αλλά τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί η επιφάνεια και να έχει και μισό εκατοστό περίπου από επάνω
Στο σημείο αυτό θέλω να πω:
- κλείσε με το καπάκι για ένα λεπτό περίπου έτσι ώστε να σωθούν τα πολλά υγρά στο επάνω μέρος για να είναι πιο εύκολο το γύρισμα της ομελέτας
Στο σημείο αυτό πρέπει να πω :
- χρησιμοποίησε το καπάκι για να αναποδογυρίσεις την ομελέτα ή πέταξέ την στον αέρα(λέμε τώρα...)
- μην την αφήσεις να παρακοκκινίσει,την θέλουμε κίτρινη όχι μαύρη
-άπλωσε σε όλη την επιφάνεια της ομελέτας μια γενναία ποσότητα από το ντιπ
-βάλε κατά μήκος στην άκρη της ομελέτας τα σπαράγγια και κλείσε σε μορφή ρολού ξεκινώντας από τα σπαράγγια.
THATS ALL
Καλα... τι φουντ στάιλινγκ ειναι αυτο, τι αρτ α λα ταμπλ.... τι τι τι! Τι να πρωτοσχολιασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπον κοιτα να δεις που με σωζεις... εχω ενα ωριμο αβοκαντο και δεν εχω κανει ακομη καμια συνταγη με σπαραγγια (παρ οτι εχω διαβασει ολες αυτες των παραπανω μπλογκερς που αναφερεις).
Οποτε αυριο κι ολας θα γινει η σπαραγγοκατάσταση στο τηγάνι ;)
Καλή μας όρεξη!
Μπιουτη οσον αφορα στο (φουντ)σταιλινγκ παιρνω μαθηματα απο σενα!!!!δεν μπορεις να πεις ειμαι καλη μαθητρια ε??!!!!ομως φυσικα σαν καλη δασκαλα που εισαι πρεπει να μου δειξεις και το δικο σου σταιλινκ για αυτην την ομελετα(αφου ειπες πως θα την φτιαξεις) ,ετσι για να παιρνω μαθηματα απο το πιο καλογουστο και ντελικατο κοριτσι!!!
Διαγραφήμαζι με την σπαραγγοκατασταση βαλε και ενα ποτρι λευκο κρασι να γουσταρεις ;)
Ααααα στο φουντ σταιλνονγκ δεν το έχω... δεν προλαβαινει να μεινει μπουκια για να το βγαλω φωτογραφια χα χα!
ΔιαγραφήΜα πόσο γκουρμέ πια!!! Τι ωραίος συνδυασμός, τι μπρίο, τι χρώματα, όλα με συγκινούν ιδιαίτερα. Δεν θα μου γλυτώσουν τα σπαράγγια, με έβαλες σε σκέψεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήνα μπεις και σε σκεψεις amelie μου αλλα κυριως σε πραξεις!!αχαχαχ!!
Διαγραφήκι γω συνεχως αντιστεκομουν αλλα τελικα το πηρα το σπαραγγι!!!
φιλια πολλα!!!!
Σουπερ σπαραγγοσυνταγη!! Τις ειδες ολες κι εφτιαξεςτην δικη σου! Τελεια λεμε. Και το αβοκαντο που προσθεσες, πολυ μου αρεσε!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω Χρυσαυγη!!!χαιρομαι τοοοοοοσοοο πολυ που σου αρεσε!
Διαγραφήπολλα φιλια!!!
Θα θαυμάσω κι εγώ το εξαιρετικό food styling, θα θαυμάσω και τον χαρακτήρα που επέδειξες να κάνεις τα δικά σου και να μας παρουσιάσεις μια τελείως διαφορετική ομελέτα με σπαράγγια, σίγουρα ξεχωριστή και σούπερ νόστιμη με το ντιπ εντός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
ευχαριστω καλη μο Ελενα!!!
Διαγραφήσε αυτη την συνταγη ολα ηταν αναπαντεχα...μεχρι και το φουντ σταιλινκ!!!
πολλα φιλιαααα
Τέλεια η ομελέτα σου με το ντιπ και τα σπαράγγια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣα γεμιστή κρέπα!!
ναι ναι Πεπη,οπως ακριβως το ειπες!!!
Διαγραφήσαν γεμιστη κρεπα ειναι!!!!
χαιρομαι που σου αρεσεεε!!!!
φιλια!
Αν αύριο βρω πάλι σπαράγγια και ώριμο αβοκάντο θα το φτιάξω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαααα Ξανθη μου τιμη μου και μονο που το λες!!!!!!!
Διαγραφή(μακαρι να βρεις σπαραγγια,αχαχααχ!!! η αποψη σου θα ηταν πολυ σημαντικη!)
φιλια!!!
Καλά, μεγάλη έμπνευση είχες σήμερα! Μου αρέσει πολύ που άλειψες την ομελέτα με το ντιπ, και που την τύλιξες ρολό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ διαφορετική και πολύ νόστιμη ομελέτα!
χρυσα μου σε ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια,χαιρομαι
Διαγραφήπου σου αρεσε!!!!!
πολλα φιλια!!!!
Υπέροχη παρουσίαση, τέλεια συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου αύριο τρέχω για σπαράγγια και αβοκάντο, τόσο απλό αλλά τόσο ωραίο!!
Η σπαραγγοσυνταγή σου απίθανη, μπράβο Κική!
Πολλά φιλιά!
αχ Μαχη μου δεν ξερεις ποσο χαιρομαι!!!!!
Διαγραφή1000 ευχαριστω!!!!!!
αχ αυτατασπαραγγια τελικα μου δωσανε μεγαλη χαρα,αχαχααχα!!!!
πολλα φιλια και μακαρι να το φτιαξεις καινα σου αρεσει!!!!!
Καλέ τί πάθατε όλες με τα σπαράγγια;;;; Μόνον εγώ δεν τα τρώω;;;; Εντάξει, εντάξει ανήκω στην πιο ...λαϊκή κατηγορία... τί έχω πάθει η food blogger;;;; Δεν τρώω σπαράγγια, δεν τρώω ψάρια (με μικρές εξαιρέσεις), δεν τρώω χαβιάρι... κι όμως όταν διάβασα τη συνταγή σου και είδα τις φωτό σου ξετρελλάθηκα και θα ήθελα να δοκιμάσω!!!!!!! Εκεί με έφτασες!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά καλημέρας!
αχαχαχαχαχα καλη μου κικη!!!!!
Διαγραφήαααα foodbloger και να μην τρως σπαραγγια απαραδεκτον,αχαχαχ,δεν πειραζει ομως κανεις την διαφορα εσυ!!!και μονο που σε εβαλα σε σκεψεις για να δοκιμασεις το θεωρω μεγαλη επιτυχια!!!!!!
πολλα φιλιααααα!!!!!
μα κι αυτά τα σπαράγγια κρατάνε τόσο λίγο, που όλες θέλουμε να τα χορτάσουμε!! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραία συνταγή Κική μου!! εύγε!!
σε φιλώ! καλό βράδυ
ευχαριστω παρα πολυ εβη μου!!!!χαιρομαι που σου αρεσε!!!
Διαγραφήισως επειδη κρατανε τοσο λιγο μας κανεινα τα θελουμε περισσοτερο!!!
καλημερα και φιλια!!!!!
Έγραψες!!! Σπαράγγια και αυγό ταιριάζουν τέλεια, το'πα και το ξαναλέω! Αλλά το αβοκάντο... την απογείωσε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,φιλιά!!
ααα κικα ποσο χαιρομαι με τα καλα σου λογιααααααα!!!!
Διαγραφήπολλα φιλια!!!!
Και ότι μου ζήτησε ο καλός μου προχθές ομελέτα σπαραγγιών Κική μου, νάσου και η συνταγή!! Πράγματι, αυτή την εποχή όπου και να γυρίσεις βλέπεις σπαράγγια, ολόφρεσκα, καταπράσινα να μας προκαλούν να τα αγοράσουμε και να τα μαγειρέψουμε! Από μια νόστιμη ομελέτα έως......όπου φθάνει η φαντασία μας!!! Και είναι τόσο νόστιμα εκτός από θρεπτικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
εχεις απολυτο δικαιο για τα υπεροχα σπαραγγια ειρηνη μου!!!
Διαγραφήχαιρομαι που ειδες τη συνταγη την καταλληλη στιγμη,αχαχα!!!
πολλα φιλια!
Καλημέρα Κικίτσα μου!! Πολύ νόστιμη η εκδοχή σου για τα σπαράγγια !!!Μα είναι τόσο μα τόσο νόστιμα και ταιριάζουν τόσο με τα αυγουλάκια!! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι αθηνουλα,τελικα διαπιστωσα κι γω οτι ταιριαζουν γαντι με τα αβγουλακια!!!!
Διαγραφήπολλααα φιλιααα!!!!
Αυτή ηταν η "πρώτη φορά" με σπαράγγια? Δεν κατάλαβα καλά να σου πω..... Πάντως πολύ καλή συνταγή επέλεξες.... Μου αρέσει πολύ η ιδέα του χτυπήματος αυγων με τη φραπεδιέρα, πρώτη φορά την ακούω και μου φάνηκε πολύ πρωτότυπη (δε νομιζω να χρησιμοποιει κανεις τη φραπεδιέρα για άλλο λόγο συνήθως).
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η σος με το αβοκάντο φοβερή, την τρως και σκέτη με το κουταλάκι (εγω δηλαδή) ή στο ψωμί άλλειμα. Αυτο για το χρώμα της ομέλετας για μενα το λες, που τα τρώω προς το φλαμπε??
τανια μου εχουμε και λεμε!!!!
Διαγραφήηταν η "πρωτη μου φορα" για το μπλογκ αλλα μη φανταστεις οτιγενικα μαγειρευω σπαραγγια και τοσο συχνα....ε μια στο τοσο!!!
καλα η φραπεδιερα ελικα μπορει να κανει θαυματα,αν θες τοπιστευεις αλλα εχω φτιαξει και μαρεγγα με φραπεδιερα!!!!επισης με φραπεδιερα χρτυπαω τα υλικα για καποιο ντρεσινκ σε σαλατα!γενικα αγαπω φραπεδιερα αχαχ(χμμμ και τωρα πουτο σκεφτομαι στη συνταγη τη δικη σου που ειχα κανει με τη σοκολατα και την καραμελα ηθελε μαρεγγα? ναι ναι εκει εκανα πρωτη φορα μαρεγγα με την φραπεδιερα)!!!!
ναι κι γω σος αβοκαντο τρωω και με το κουταλι!!!
επειδη καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις για το "φλαμπε" γιατι κι γω γενικα του φλαμπε ειμαι για να μην πω καρβουνιασμενο και νομιζεις οτι υπερβαλω,στην ομμελετα θελει αρκετη προσοχη γιατι αρπαζει ευκολα και αλλαζει αρκετα η γευση και υφη!!!!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι όμορφη & νόστιμη ιδέα αυτό το εσωτερικό ντιπ!
Λατρεύω τις σπαραγγοομελέτες και την επόμενη φορά θα την κάνω με τη δική σου πρόταση, ενισχυμένη!
Καλό Σ/Κ Kiki-kitchen χαλαρό και ξεκούραστο! :)
Ζ.
αααα ζαμπια μου καλη τιμη μου να φτιαξεις την προταση μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαγραφήαχ αυτο τον καιρο τρεχω και δεν φτανω εξ ου και η αργοπορια μου στο να απαντησωωωω!!!!
πολλα φιλια σου στελνω και θετικη ενεργεια!!!!!
Μπράβο, συνδύασες πολύ ωραία συνταγές και ιδέες και έφτιαξες κάτι νόστιμο και απλό, αλλά with a twist που λένε και οι ξενόγλωσσοι φίλοι μας ;). Τώρα με βάζεις και μένα στην πρίζα να φτιάξω αλμυρά pancakes σε roll μορφή με σπαράγγια ή και άλλα λαχανικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό Π/Σ/Κ!
αααα νταρκ τελεια ιδεα με τα pancakes(οχι που δεν θα σκεφτοσουν εσυ κατι πρωτοτυπο!!!!!!)
Διαγραφήχαιρομαι που σου αρεσε η αβγοσπαραγγοσυνταγη!!!
next time τα σπαραγγια θα μπουν στο φουρνο χωρις δευτερη σκεψη!!!!
φιλια πολλα!!!
Για να είμαι ειλικρινής βρε κορίτσι, μια φορά που δοκίμασα σπαράγγια δεν ενθουσιάστηκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται ότι θα ξαναδοκιμάσω γιατί προφανώς δεν μπορώ να κρίνω από μια και μόνη φορά. Και η πρόταση σου για μια τέτοια ομελέτα μου κάνει κλικ.
Νομίζω ότι αν δεν μου αρέσουν και σε αυτή τη βερσιόν δεν θα τα συμπαθήσω ποτέ!
Φιλιά!
Ερμιονη μου να τα δκιμασεις ξανα τα σπαραγγια!!!βρασμενα και κομμενα σε μικρα κομματακια με μπολικο λεμονακι αλατακι λαδακι νομιζω ενα κλικ μπορει και σου κανουν!!!!!η ακομα σε μορφη πουρε με αβοκαντο λεμονι ,δεν τα εχω δοκιμασει ετσι αλλα σιγουρα θα γινεται!!!!!
Διαγραφήισως στο τελος γινεις η μεγαλυτερη φαν των σπαραγγιων!!!!!
πολλαααααα φιλια σου στελνω....ελπιζω να αναρρωσατε απο τηνγαστρεντεριτιδα ολοι σας!!!!!!
Αν με ρώταγες πριν μια εβδομάδα δεν θα ήθελα καν να δω σπαράγγια Κική μου! Αλλά τα δοκίμασα και ξετρελάθηκα!!Οπότε ναι θα δοκιμάσω την υπέροχη ομελέτα σου γιατί μου έχουν πει πως έτσι είναι καταπληκτικά . Το ντιπ τέλειο επίσης!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκι γω καπως ετσι με τα σπαραγγια,τα ειχα δοκιμασει καποια στιγμη και μαλιστα οχι φρεσκα αλλα αυτα που ειναι ετοιμα σε βαζακι και ειχα ξετρελαθει!!
Διαγραφήχαιρομαι που σου αρεσε Λιλια!!!!!!
φιλια!!!!!
Η αλήθεια ειναι πως δεν εχω δοκιμάσει να μαγειρεψω κάτι με αβοκάντο, αλλα για να μας το προτεινεις εσυ, σε εμπιστευομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο
Φιλια :)
ααα γλυκουλα Αριαδνη,σε ευχαριστωωωω!!!!!
Διαγραφήνα το δοκιασεις,αξιζει τον κοπο!!!
καλη εβδομαδουλα και Kisses!!!!!
Πολύ ωραία ιδέα και παρουσίαση!!! Λατρεύω το αβοκάντο και το χρησιμοποιώ σε σαλάτες συχνότατα! Τα σπαράγγια μου αρέσουν επίσης πολύ, έχω όμως δυσκολία να βρω πάντα τα πιο λεπτά...Καλημέρα, καλή εβδομάδα, φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα και παρουσίαση!!! Λατρεύω το αβοκάντο και το χρησιμοποιώ σε σαλάτες συχνότατα! Τα σπαράγγια μου αρέσουν επίσης πολύ, έχω όμως δυσκολία να βρω πάντα τα πιο λεπτά...Καλημέρα, καλή εβδομάδα, φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευχαριστω παααααρα πολυ χαρα!!!και γω λατρευω το αβοκαντο!!!
Διαγραφήναι το κακο με τα σπαραγγια ειναι οτι ειναι δυσκολο να βρεις τα καταλληλα!!!
εγω συμβιβαζομαι καμια φορα με τα ετοιμα σε βαζακια και κατα προτιμηση βιολογικα!
φιλια πολλα!!!
Τα σπαράγγια σε ομελέτα απλά τα λατρεύω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη συνταγή και τρομερή παρουσίαση!
να σαι καλα Γιωργο!
Διαγραφήσε ευχαριστω ,χαιρομαι που σου αρεσε η αναρτηση!!!!