welcome to kikis kitchen

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΤΙΜ ΣΑΜ, ΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ, ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΧΟΙΖΙΝ







Αγαπητέ Jamie Oliver,

άλλη μια εκτέλεση συνταγής σου θα κοσμήσει το ιστιολόγιο μου.Λέω κοσμήσει γιατί πραγματικά ήταν και αυτή μια συνταγή που την βλέπεις γραμμένη και λες μπα δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω αυτό και όμως την κάνεις και εύκολα και σωστά και είναι και πεντανόστιμη.
Τα ψωμάκια καρύδας ήταν μια αποκάλυψη για μένα. Στο εγχείρημα αυτό έβαλε το χεράκι του και ο bro.Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τα παιδάκια μου για την αμέριστη αδιαφορία τους(μια ταμπλέτα πάντα σώζει καταστάσεις!). Τα λέμε...

 ...η ετυμηγορία του άσημου κοινού.

Δοκίμασαν τρεις συν ένας(ο συν ένας είναι ο μεγάλος μου ο γιος που ενθουσιάστηκε με το καβουρδισμένο σουσάμι). Σε όλους άρεσε πολύ. Ο "σοφός" δοκιμαστής,που εμπειρία μαγειρική ΔΕΝ έχει αλλά στα θεωρητικά του μαγειρέματος καλά τα πάει, "ψάρωσε" με τα ψωμάκια.Αφού δοκίμασε από μια ακρούλα,γυάλισε το μάτι του και κατέβασε το υπόλοιπο αμάσητο.Για το κοτόπουλο είπε ότι θα το ήθελε πιο χοιζινάτο και πιο καρυκευμένο.Ε σοφός είναι κάτι παραπάνω θα ξέρει. Σίγουρα όμως θα ξανά έτρωγε αυτό το φαγητό πολύ ευχάριστα.


Όσο ζω μαθαίνω


Ατμομάγειρας μπαμπού. Έρωτας με την πρώτη ματιά!Στην ουσία πρόκειται για δυο ταψάκια από μπαμπού με ένα καπάκι, τα οποία αφού βάλεις μέσα αυτά που θέλεις, τα ενσωματώνεις πάνω από ένα γοουκ στο οποίο κοχλάζει το νερό(εγώ το έβαλα πάνω από κατσαρολάκι γιατί δεν με βόλευε το γουοκ.Εύκολα, γρήγορα και υγιεινά! Κοστίζει γύρω στα 15 ευρώ.

Σάλτσα χόιζιν.Παχύρευστη μπάρμπεκιου σάλτσα κινέζικης κουζίνας.Θα τη βρείτε εύκολα σε μεγάλα σουπερ μάρκετ που έχουν εθνικ προιόντα, γιατι όπως κατάλαβα ασιατικήκουζίνα και χόιζιν πάνε πακέτο.

 Αλλαγή σχεδίων.

Θα γίνω πολύ προβλέψιμη...κόλιανδρο δεν έβαλα. 

 ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ


 LETS DO IT
ΥΛΙΚΑ
 Για τα ψωμάκια καρύδας

1 κονσερβαγάλα καρύδας(400Ml)
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του συν μια ποσότητα για πασπάλισμα 
1 γερή πρέζα αλάτι

Για το κοτόπουλο και τις γαρνιτούρες

2 στήθη κοτόπουλου (200γρ το καθένα)
140 γρ ανάμεικτα μανιτάρια(εγώ έβαλα άσπρα και πλευρώτους)
3 κουταλιές σάλτσα χόιζιν συν μια ποσότητα για το σερβίρισμα
2 λάιμ
200γρ τρυφερά μπουκέτα μπρόκολου
1 αγγούρι
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά ξύδι από ρύζι ή λευκό κρασί
1/2 ματσάκι κόλιανδρο
3 κουταλιές σουσάμι
1-2 καυτερές πιπεριές
100γρ τουρσί τζίντζερ(δεν το βρήκα συνεπώς δεν το έβαλα,άλλωστε είναι συνοδευτικό και όχι κύριο συστατικό της συνταγής)

  επι το έργον...

-Ρίχνουμε το γάλα καρύδας στο μίξερ
-προσθέτουμε αλάτι
-προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη(δεν θέλει πολύ χτύπημα)
-πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα λουκάνικου( όχι δεν κάνατε κάτι λάθος ... κολλάει αρκετά,αλευρώνετε συνέχει τα χέρια σας κατά τη διαχείριση της ζύμης)
-κόβουμε σε 8 ισομεγέθη κομμάτια
-βάζουμε το καθένα σε διπλά χάρτινα φορμάκια μάφιν
-τα στριμώχνουμε στο ταψάκι μπαμπού
-βάζουμε βραστό νερό στο γουόκ/κατσαρόλα 
-όταν αρχίζει και κοχλάζει τοποθετούμε το μπαμπού ταψάκι με το καπάκι του επάνω στο σκεύος για 5 λεπτά(ναι καλά διαβάσατε για 5 λεπτά)

-κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ
-προσθέτουμε χοντροκομμένα  τα μανιτάρια 
-προσθέτουμε τη σάλτσα χόιζιν και το χυμό μισού λαιμ
-προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε
-αδειάζουμε στο δεύτερο ταψάκι
-τοποθετούμε από πάνω το μπρόκολο
-ενσωματώνουμε το ταψάκι κάτω από τα ψωμάκια και τα αφήνουμε όλα μαζί 5 λεπτά(ναι ναι 5)

-κόβουμε το αγγούρι με τον αποφλυωτη σε λωρίδες σε ένα μπολ
-προσθέτουμε σάλτσα σόγιας
-προσθέτουμε ξύδι
-προσθέτουμε φύλλα κόλλιανδρου(εγώ όχι)
-συνθλίβουμε με τα χέρια μας να γίνει τουρσί
-προσθέτουμε καυτερή πιπεριά

-καβουρδίζουμε στο τηγάνι το σουσάμι και το βάζουμε σε μπολάκι(μέχρι να ξανθίσει, δυο λεπτά θέλει)

προσοχη:
 -Τα ψωμάκια είναι θεϊκά αλλά τρώγονται απαραιτήτως ζεστά. 
 -Να βουτάτε την πιρουνιά σας στην χόιζιν και μετά στο σουσάμι,σε λίγο θα       μιλάτε και κινέζικα από την τόση ασιατική νοστιμιά!
                                                        Thats all

-



            

2 σχόλια:

  1. Νομιζω οτι θα τρελαθω με ολους αυτους τους υπεροχους συνδιασμους υλικων...Εκρηξη γευσης μεσα στο στομα!!! Μας εντυπωσιαζεις καθε φορα Κικη μου... Μπραβο σου!!!
    Μια ερωτηση μονο, μπορουμε να κανουμε τα ψωμακια με αλευρι που φουσκωνει μονο του ολικης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη μου γιωτα....κοκκινιζω με τα καλα σου λογια....χιλια ευχαριστω!!!
      χμμμ υπαρχει αλευρι ολικης που φουσκωνει μονο του ολικης???εφοσον υπαρχει ναι μια χαρα θα ειναι τα ψωμακια με το ολικης,το πιο σημαντικο ειναι να βαλεις αλευρι που φουσκωνει για να γινουν αφρατα.Τρωγωνται ζεστα και ειναι πεντανοστιμα,επισης να σου πω γιωτα μου οτι τα ψωμακια μπορει να σου φανουν στο ματι αψητα λογω του εξωτερικου τους χρωματος,δεν κοκκινιζουν δηλαδη γιατι ειναι ψημενα στον ατμο,μεσα ομως θα ειναι καλοψημενα και γευστικα!!πολλα πολλα φιλιαααααααααα

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε